Betekintés a méhészetünkbe
Méhészetünket 2012 tavaszán alapítottuk Magyarország északnyugati részén. Fõ célkitûzésünk az volt, hogy magas színvonalon, jó minõségû méhészetet fejlesszünk ki, ami az év végéig sikerült is. Ennek alapja a jó szakmai ismeretek, gyakorlat és szorgalmas munka és ez az, ami összességében mindig meghozza a gyümölcsét. Jelenleg több mint 800 családdal sikeresen teleltünk be és várjuk az újév kezdetét, hogy újult erõvel nekilássunk e nemes munka folytatásának.

A kaptár típusának kiválasztásakor a nagyvilágban jól bevált Langstroth méretet választottuk, figyelembe véve, hogy ez a típus nagyon jól megfelel a nagyipari méhészkedésre a rakodókaptáras rendszerével.
Fontos volt számunkra, hogy méheink a jó tulajdonságokkal bíró krajnai méh (Apis Mellifica Carnica) családjába tartozzanak, amik a Kárpát medence területén õshonosak, nektár gyûjtésében kiválóak és jó szaporodási képességûek. Nagy hangsúlyt fektettünk a méhek egészségi állapotára, fõleg a méheket erõsen legyengítõ atkafertõzés idõben történõ kezelésére. Kezelésünk eredményeként az õszi utolsó kezelés idején, viszonylag elenyészõ volt a lehullott atkák száma, és ez jó eredménynek mondható ebben az évben, mikor sok panaszt hallhatunk a magas fertõzöttségekre. Nagy figyelmet fektetünk a méheket fenyegetõ egyéb betegségek megelõzésére, úgy mint a nosema megfékezésére, vagy a fiasítások rendszeres vizsgálatára.

A jó méhész mindig úgy áll a méhek mellé, mintha a legkedvesebb házi kedvence lenne és együtt érez minden rezzenésével mintha a család tagja volna.
Főoldal Méhészetünk Galéria Kínálatunk Elérhetőség